Download: Beroepscompetenties hbo-verpleegkundigen

pool11De beroepscompetenties van hbo-verpleegkundigen zijn beschreven in het boek “Met het oog op de toekomst” (Pool, A. e.a., 2001). Op verschillende locaties op het internet is hiervan een uittreksel te vinden; Klik hier voor een uittreksel van “Met het oog op de toekomst” via de HBO raad. Het origineel is verkrijgbaar in de boekhandel, ook tweedehands of als herdruk bij de uitgever.

Intussen is ook een vervolg op “Met het oog op de toekomst” geschreven met als titel Doordacht verplegen” (Pool, 2007). Hierin worden de vijf beroepsrollen van verpleegkundigen met een bacheloropleiding beschreven en is aandacht voor combinatie van deze beroepsrollen. Pool verheldert met “Doordacht verplegen” de ideeën die de basis vormden voor het onderscheiden van vijf rollen van hbo-verpleegkundigen. Een klavertje vier staat symbool voor de rolvervulling van een bachelorverpleegkundige, met als onmisbaar steeltje de rol van zorgverlener. Van de titel “Doordacht verplegen” is op dit moment nog geen vrij verkrijgbar materiaal beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over opleidingskwalificaties van hbo-verpleegkundigen.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.